En nu naar Spanje

Een zonnige kennismaking

  • Auteur: Jan G.M. van der Burg
  • ISBN: 9789086550050
  • Verschenen: 17-03-2017
  • Leverbaar: Niet beschikbaar
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: PPS
  • Aantal pagina's: 280
€ 17,95

Omschrijving

Een zonnige kennismaking. De auteur probeert met luchtige verhalen de lezer meer inzicht te geven in het leven aan de Spaanse kust en te laten genieten van de soms bizarre schoonheid van het achterland. Want wie in Spanje langer gaat verblijven dan een korte vakantie wil meer zien. Een eigen plek onder de zon biedt dan alle kansen voor uitgebreide verkenningen in het grootse Spanje. Hij doet verslag van persoonlijke ervaringen en is daarbij ook de inwendige mens niet vergeten. En de obstakels die een verblijf grondig kunnen verpesten. Tijdelijk dan, want de zon maakt uiteindelijk alles weer goed.

Een huis aan de Spaanse Costa. De droom van velen.
De Spaanse kust is langzamerhand nog het enige Europese paradijs waar je droom van een eigen plek onder de zon zekerheid biedt. Waar andere Europese uithoeken schade ondervinden van allerhande onzekerheden en onrust, lijken vooral de Costa's elke orkaan met glans te doorstaan. Als vakantiebestemming, om er te overwinteren of om er – al dan niet na pensionering – definitief te gaan wonen.
Geen wonder natuurlijk. De kuststrook biedt qua klimaat en cultuur het beste van heel Europa. Warme zomers, zachte winters, weinig regen en verder heel veel voorzieningen van Europees niveau en volop mogelijkheden voor ontspanning. Plus een achterland dat zo rijk is aan historie dat ook cultuurgenieters er ruimschoots aan hun trekken komen.
Een zonnige kennismaking. Luchtig en toch leerzaam.
Na verkoop van huis en haard in Nederland, en eerst een avontuur in Frankrijk, richt de schrijver zijn blik op het zuiden van Spanje. Hij neemt u mee op reis en maakt u deelgenoot van zijn ervaringen. De verhalen over de kennismaking met Spaanse gewoontes, de rijke historie, het (culinaire) landschap, de grote groep 'buitenlanders' aan de Costa's en de magische tradities; het zijn stuk voor stuk anekdotes die met een lichte twinkeling worden verteld. Makkelijk geschreven, boeiend om te lezen en bijzonder leerzaam. De praktische tips achterin dit boek maken “En nu naar Spanje” een 'must' voor iedereen die ook droomt van een eigen 'Casa'. Lees het in één ruk uit of af en toe een hoofdstukje. Het zijn allemaal op zich zelf staande korte verhalen, die u helpen om sfeer te proeven voordat u besluit: En nu naar Spanje!

Jan G.M. van der Burg is ontwerper/kunstenaar/schrijver en was in Nederland eigenaar van een ontwerpbureau voor de identiteit van bedrijven en merken. Hij woonde sinds 2002 eerst 5 jaar in Frankrijk en pendelde daarna bijna tien jaar tussen wonen in Scheveningen en Spanje. Naast schrijven is hij actief met de ontwikkeling van culturele projecten en de organisatie van kunst in de openbare ruimte.